Fysioterapia

Tarjoamme kokonaisvaltaista yksilöfysioterapiaa, jossa painopiste on tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiassa. Panostamme aktiivisesti ennaltaehkäisevään fysioterapiaan. Meille voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai suoraan ilman lähetettä. Tavoitteena on terveempi ja ryhdikkäämpi ihminen!

Milloin fysioterapiaan?

Kun kärsit selkäkivusta, nivelrikosta tai rasitusvammasta. Niskasi, selkäsi, polvesi tai olkapääsi oireillessa. Virtsanpidätys, huimaus ja turvotus ongelmissa. Leikkauksesta, onnettomuudesta tai urheiluvammasta toipuessasi.

Halutessasi parantaa kuntoasi, jaksamistasi ja toimintakykyäsi. Hoitoihin voit hakeutua myös halutessasi apua osteoporoosin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hoitoon voit hakeutua lääkärin lähetteellä: TUTKIMUS- JA HOITOMÄÄRÄYS FYSIOTERAPIAAN 300c. Kela korvaa osan lääkärin määräämästä fysikaalisesta hoidosta.

Katso KELAN internetsivuilta korvausperusteita. Voit tulla fysioterapeutin vastaanotolle myös ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapeutti ohjaa asiakkaan tarvittaessa eteenpäin lääkärin vastaanotolle. Varaa oma hoitoaikasi numerosta 03-222 50 35 ja täytä ensimmäisellä kerralla henkilötietolomake valmiiksi sekä muut perustiedot terveydentilastasi.

Yksilöfysioterapia

Fysioterapia aloitetaan fysioterapeuttisella tutkimisella ja diagnosoidun ongelman/haitan selvittämisellä ja syillä.

35 Plussan fysioterapiahoitokerta voi sisältää esim. fysikaalisia kipuhoitoja, hierontaa, venyttelyitä, ohjausta ja neuvontaa.

Hoito-ohjelman tueksi voidaan tehdä ryhtikartoitus/asentoanalyysi, jossa esille tulevat mahdolliset virheasennot, nivelliikkuvuus ja lihaskunto ongelmat koko kehossa.

Meiltä löytyy erityistuntemus ryhti- ja syvienlihasten hallintaohjauksessa sekä harjoittelussa.

Asiantuntevat fysioterapeutit valitsevat parhaat mahdolliset hoitomuodot, hoidamme sinua aina tarpeittesi ja toiveittesi mukaisesti.

Periaatteena on, että asiakasta ohjataan yksilöllisesti siten, että hän pienten muutosten avulla pystyy tehokkaasti vaikuttamaan omaan terveyteensä.

Hoidon aikana asiakas opettelee oikeassa asennossa tapahtuvaa lihasten vahvistusta fysioterapeutin ohjauksessa.

Fysioterapian hoito-ohjelmaan sisältyy fysioterapiahoitoja vastaava määrä jumppatunteja, max 10 kpl.

Lantionpohjalihasten hallinta

Lantionpohjalihasten kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti tekee yksilöllisen alkututkimuksen, jonka pohjalta harjoittelu suunnitellaan. Harjoitukset tehdään joko sähköärsytyskonetta apuna käyttäen tai kohdennetuilla jumppaliikkeillä.

Kurssiryhmä sopii virtsan / ulosteenpidätysongelmista kärsiville, sekä lantionpohjan ylijännityksestä aiheutuvien epämääräisten selän- ja vatsanalueen kiputilojen lievittämiseen. Kurssilla käydään läpi lantionpohjanalueen anatomiaa ja tehdään ryhmässä jumppaliikkeitä ko. alueelle.

Mikäli olet epävarma tarvitsetko henkilökohtaista lantionpohjanlihasten hoitoa voit ensin tulla kurssille. Lantionpohjanlihaksia voidaan korjata leikkaamalla, mutta operaation edellytys on puolen vuoden omatoiminen harjoittelu lihaskunnon parantamiseksi.